Nettradio
Hør oss direkte nå
Podcast
Hør de siste lydfilene
Skjermsparer
med nyheter og sportPolitiloggen natt til søndag

Politilogg for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt natt til søndag.

Deling og bokmerke
0000 – Kjøring uten førerkort – Torvastad, Karmøy
Midnatt kontrollerte en patrulje fra Karmøy lensmannskontor en bil på Torvastad. Føreren, en mann i begynnelsen av 20-årene, kunne ikke fremvise gyldig førerkort og anmeldes for det. Førerkortet var beslaglagt av politiet i en annen sak.

0105 – Ordensforstyrrelse – Haugesund sentrum
Vaktene på et utested i Haraldsgata ba om politiets hjelp for å ta hånd om en beruset mann som kom med løse trusler mot vaktene. Mannen hadde gått fra stedet ved politiets ankomst, men ble funnet like ved og drakk da øl på offentlig sted. Mannen var innledningsvis svært samarbeidsvillig og lå an til å få et pålegg om å forlate sentrum og en anmeldelse som kunne behandles i etterkant. Han ville etterkomme pålegget om å forlate sentrum dersom han selv fikk bestemme når. Det var ikke godt nok for patruljen. Han ble forsøkt kjørt hjem, men påpekte da at det var lite smart av tjenestemennene; ”Han ville jo bare dra tilbake til sentrum etter at politiet hadde satt han av hjemme”. Politimennene, som til da hadde vært tålmodige, besluttet å bringe mannen inn til arresten. Her må han være til han er edru søndag formiddag og må da svare for ordensforstyrrelse og drikking på offentlig.

0117 – Høy musikk – Ramsdalen, Haugesund
En fest i Ramsdalen førte til flere naboklager. Vanligvis kommer slike klager fra de nærmeste naboene til støykilden, men denne gangen mente naboer langt unna at de ble fratatt nattesøvnen. En av dem bodde over 200 meter fra festen. En patrulje var på stedet og konstaterte at musikken og feststøyen var for høy. Festens arrangør fikk pålegg om å dempe musikken, noe han lovet å etterkomme.  

0201 – Ordensforstyrrelse – Kopervik
Fra et privat arrangement på et utested i Kopervik måtte politiet kjøre hjem en mann i slutten av tenårene. Han var beruset og hadde bråket med øvrige gjester. Da politiet kom samarbeidet han godt og ble kjørt hjem.

0207 – Ordensforstyrrelse – Haugesund sentrum
En politipatrulje kom over to unge menn som var i ferd med å begynne og sloss på indre kai. De var begge beruset og fikk pålegg om å forlate sentrum. Den ene av dem syntes å forstå alvoret i politiets pålegg. Den andre var fortsatt i sentrum kl. 0320. Han ble da innbrakt til drukkenskapsarresten og blir sittende her til han blir edru søndag formiddag. Da blir han konfrontert med at han er anmeldt for ikke å ha etterkommet politiets tydelige pålegg.

0225 – Ordensforstyrrelse – Etne
Dørvakten på et utested i Etne ba om politiets bistand etter at en mann i begynnelsen av 20-årene og en kvinne i slutten av 50-årene skulle ha vært i håndgemeng. Da patruljen kom frem var gjerningsmannen stukket fra stedet. Han traff politiet senere. Han fikk da pålegg om å dra hjem og han ble gjort kjent med at patruljen ville anmelde ham for ordensforstyrrelse på utestedet.

0232 – Legemsfornærmelse – Haugesund sentrum
En 18-årig mann kontaktet politiet og sa at han var slått ned i området ved Edda kino. Der hadde han blitt overfalt av en gruppe på 4 unge menn av utenlandsk opprinnelse. Han hadde fått noen slag i ansiktet og et blått øye, men trolig ingen skade utover det. Det er opprettet sak på forholdet. Politiet ønsker å komme i kontakt med eventuelle øyevitner eller andre som har informasjon i saken.

0243 – Ordensforstyrrelse – Haugesund sentrum
Vakter på et utested på indre kai ba politiet om å ta seg av en mann i slutten av 30-årene fra Karmøy. Han var overstadig beruset, hadde vært til sjenanse for andre gjester og vært lite samarbeidsvillig med vaktene. Av politiet fikk han pålegg om å dra hjem og holde seg borte fra sentrum resten av natten.

0247 – Skadeverk – Hasseløy, Haugesund
En beboer på Hasseløy ble naturlig nok skremt da ruten inn til soverommet hans ble knust kl. 0247. Han observerte gjerningsmennene som var unge menn av utenlandsk opprinnelse. De stakk fra stedet. En beboer i nabolaget hørte ruten bli knust og gikk for å se hva som hadde hendt. Han opplevde da at 4 menn av utenlandsk opprinnelse løp etter ham og jaget han inn til seg selv. Derfra ringte han til politiet kl. 0253. Det er opprettet saker på begge hendelsene og dette etterforskes av Haugesund politistasjon.

0252 – Eggkasting – Kopervik sentrum
Vaktene på et utested i Kopervik sentrum klaget over at noen hadde kastet egg på dem fra vinduene i en leilighet like ved. Politiet oppsøkte leiligheten. Der var det fest, men ingen av deltakerne tok ansvar for eggkastingen. Resultatet ble at festen ble avsluttet av politiet.

0308 – Legemsfornærmelse – Haugesund
En kvinne kontaktet AMK og ba om hjelp fordi hun hevdet seg overfalt i sitt eget hjem. Politiet rykket ut sammen med ambulanse. Ved patruljens ankomst stakk en mann fra stedet til fots, men ble innhentet av en politihund.

Mannen, som er i begynnelsen av 40-årene, er godt kjent av politiet fra tidligere. For mindre enn to uker siden møtte han som tiltalt i Haugaland tingrett for tilfeller av vold mot en tidligere kjæreste, trusler og trossing av ilagt besøksforbud.

Kvinnen som var fornærmet i kveld er en bekjent av mannen og hun vil anmelde mannen for legemsfornærmelse etter hendelsen. Etterforskningen får bringe på det rene hva som faktisk har hendt og påtalemyndigheten vil deretter vurdere om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

0354 – Høy musikk – Stord
Politiet var to ganger hjemme hos en mann i slutten av 20-årene på Stord. Første gang etter støyklager rundt midnatt, men da politiet kom frem var det stille og mørkt. Trolig har mannen dratt ut på byen. Kl. 0355 kom det nye meldinger om støy fra boligen hans. Da politipatruljen kom frem var musikken høy, men ble dempet. Mannen ville ikke slippe patruljen inn. Patruljen tok seg inn til han, formante han og ga beskjed om at forholdet ville bli anmeldt. Det har ikke kommet inn nye klager etterpå.

0420 – Legemsfornærmelse – Haugesund sentrum
En mann i slutten av tenårene, som gikk sammen med en kamerat og en venninne ved rutebilstasjonen på Flotmyr, ble kontaktet av tre menn av utenlandsk opprinnelse. De yppet til bråk og kalte melder og hans kamerat for homoer. Melder ble slått ned av en av mennene før gjerningsmennene løp fra stedet. Melder skal ikke ha pådratt seg noen alvorlig skade. Det er opprettet sak på forholdet.

Politiets innsatsleder mener at det er god grunn til å tro at det kan være sammenheng mellom denne hendelsen, mannen som ble slått ned kl. 0232 og hendelsene som ble meldt fra Hasseløy kl. 0247. I alle sakene har det vært snakk om 3 – 4 unge menn av utenlandsk opprinnelse og beskrivelse av etnisk opprinnelse og klesdrakt kan være sammenfallende.

Før de fornærmede er formelt avhørt vil ikke politiet gå ut med ytterligere beskrivelser av gjerningsmennene, men vi ber om tips fra publikum som enten har vært øyevitner til disse hendelsene eller på annen måte har kjennskap til hvem gjerningsmennene er.

0516 – Trafikkuhell med personskade – Fitjar
Politiet mottok en telefonsamtale fra en mann i begynnelsen av 20-årene som hadde kjørt av veien med en ATV på fv. 75 ved Nesbøholmane i Fitjar kommune. Han hadde hatt en kamerat med som passasjer. De hadde gått rundt flere ganger og var begge skadd.

Politiet rykket ut sammen med brannvesenet, ambulanse og luftambulanse. Til alt hell virker det som om verken fører eller passasjer har pådratt seg alvorlige skader. De er brakt til Stord sykehus for sjekk. Det er mistanke om at fører har vært påvirket av alkohol. Nødvendige prøver er sikret og anmeldelse skrevet. Saken følges opp av Stord lensmannskontor.

Generell betraktning etter nattevakten
Det har vært en normalt travel natt til søndag. Det har vært en del meldinger om høy musikk som vi ikke har hatt kapasitet til å ta oss av. De er ikke opplistet i loggen, men det gjelder oppdrag både på Karmøy, i Haugesund og på Stord. Med fint vær og lyse netter kommer sesongen for mange meldinger om høy musikk. Det ville vært fint for politiet, og ikke minst for naboene til de som arrangerer hyggelige lag, om det ble vist hensyn i forhold til volumet på musikken. Det kan kanskje være en ide å opptre i tråd med kardemommeloven?

Av POLITIET: Jarle Utne-Reitan | 10.06.2012 kl.08:46Lik oss og vinn! Les mer her...
StartsidenSiste nytt:

18.11.2012Politiloggen natt til søndag
17.11.2012Politiloggen natt til lørdag
12.11.2012Politiloggen mandag formiddag
11.11.2012Politiloggen natt til søndag
04.11.2012Politiloggen natt til søndag
03.11.2012Politiloggen natt til lørdag
02.11.2012Politiloggen fredag formiddag
31.10.2012Politiloggen onsdag kveld
27.10.2012Politiloggen lørdag formiddag
27.10.2012Politiloggen natt til lørdag
25.10.2012Politiloggen torsdag kveld
24.10.2012Politiloggen natt til onsdag
23.10.2012Politiloggen tirsdag ettermiddag
22.10.2012Politiloggen mandag ettermiddag
21.10.2012Politiloggen søndag kveld
21.10.2012Politiloggen natt til søndag
20.10.2012Politiloggen lørdag kveld
20.10.2012Politiloggen lørdag formiddag
20.10.2012Leteaksjonen fortsetter etter savnet litauer
20.10.2012Politiloggen natt til lørdag

 I studio nå
E-post til programleder
Vær-stasjon
Detaljer
Været
Fredag 19. september 2014 kl 18
Delvis skyet. 19° kl. 18. Flau vind, 1 m/s fra vest-nordvest. Det er ikke ventet nedbør mellom kl. 18 og 00.

Lørdag 20. september 2014 kl 00
Skyet. 13° kl. 00. Svak vind, 2 m/s fra øst-sørøst. Det er ikke ventet nedbør mellom kl. 00 og 06.

Lørdag 20. september 2014 kl 06
Regn. 14° kl. 06. Lett bris, 4 m/s fra sørøst. 0.3 – 4.2 mm mm nedbør mellom kl. 06 og 12.

Lørdag 20. september 2014 kl 12
Kraftig regn. 15° kl. 12. Svak vind, 3 m/s fra sør. 8 – 20 mm mm nedbør mellom kl. 12 og 18.

Lørdag 20. september 2014 kl 18
Delvis skyet. 15° kl. 18. Laber bris, 7 m/s fra nord-nordvest. 0 – 0.7 mm mm nedbør mellom kl. 18 og 00.

Søndag 21. september 2014 kl 00
Lette regnbyger. 13° kl. 00. Lett bris, 5 m/s fra nord-nordvest. 0.1 – 1.7 mm mm nedbør mellom kl. 00 og 06.

Søndag 21. september 2014 kl 06
Regnbyger. 12° kl. 06. Laber bris, 7 m/s fra nord. 0.2 – 2.2 mm mm nedbør mellom kl. 06 og 12.

Søndag 21. september 2014 kl 12
Delvis skyet. 14° kl. 12. Laber bris, 7 m/s fra nord. 0 – 0.2 mm mm nedbør mellom kl. 12 og 18.

Varsel fra yr.no

Hurtiglenker

* Sponsede lenker
Info TV
InfoTV-system for hoteller og møtelokaler.

www.infok.no
Reklamebyrå
Nettsider og Facebook. Kvalitet til lavpris.

www.rhmultimedia.com
Luksusferie til Bulgaria
Beste tilbud på bolig i utlandet.

www.ferie1.no
Til syden fra 1500,-
Herlig ferie på Sunny Beach.

www.ferie1.no


 


MYtv
Start MYtv fra Radio Haugaland

Android App
Last inn vår Android App

Mobil App
Last inn vår applikasjon

Spotify Spillelister
Spotify Hot
Topp40

Savnet eller Funnet
Legg inn melding her

     RSS-Feed   Feed Validator Mail: Nyhetsdesken
Web-Redaktør: Egil Martin Solberg
Markedsavdeling: Markedsavdelingen
Adresse: Haraldsgaten 110. 3. etg.
Telefon: 52 71 72 73 Faks: 52 71 72 72
© 1997 - 2014 Radio Haugaland og underleverandører.